به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین اجتماع بزرگ حافظان قرآن کریم استان تهران با عنوان «حافظان قرآن محافظان حقیقت» با حضور حجت الاسلام زهرایی رئیس ستاد اجتماع حافظان قرآن و مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران، حجت الاسلام کاظمی مدیر اداره قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران، محسن موسوی بلده پیشکسوت قرآنی، محمدعلی خواجه پیری استاد برجسته قرآن، امیر آقایی از فعالان قرآنی و اساتید برجسته شهر تهران صبح امروز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در مجتمع شهدای انقلاب (سرچشمه) برگزار شد.
حجت الاسلام زهرایی گفت: حافظان قرآنی بخشی از هویت جامعه قرآنی هستند و همراهی اساتید با مجموعه سازمان تبلیغات در راستای پیشبرد اهداف قرآنی بوده است.
وی ادامه داد: امروز جلسات قرآنی ما قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و پیشرفتهای زیادی به جهت اهتمام امامین انقلاب و اساتید قرآنی به این امر شاهد هستیم. مؤسسات و خانههای قرآنی فعالیتهای قرآنی در مناطق دور افتاده دارند که باید دیده شود.
حجت الاسلام زهرایی با اشاره به اینکه با وجود این پیشرفتها اما باید تلاش کنیم تا زمینه انس بیشتر آحاد جامعه با قرآن فراهم شود، افزود: در این میان توجه به کرسیهای تلاوت، محافل قرآنی مساجد و حسینیهها و … تأثیرگذار است و باید تلاش جدی برای رونق بخشی به این محافل شود. برگزاری این گردهمایی و اجتماع حافظان میتواند به جریان بخشی این امر کمک کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران با تأکید بر ضرورت توجه و توسعه به مسئله حفظ و تدبر در قرآن، اضافه کرد: حفظ و تدبر در قرآن وسیلهای برای عمل و عامل به آموزههای قرآنی است که در این راستای نمیتوان از تلاش و همراهی دستگاههای قرآنی چون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و… در کنار مجموعههای مردمی، غافل شد و در این راستا ادارهکل تبلیغات اسلامی استان تهران اهتمام جدی دارد تا بتوانیم برای امالقرای جهان اسلام «تهران» با توجه به ظرفیتهای قرآنی موجود، برنامهریزی جدی داشته باشیم.
حجت الاسلام زهرایی با اشاره به بیانات رهبری و تأکید ایشان بر مساله حفظ و تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، اظهار کرد: تمامی دستگاههای قرآنی و مجموعههای مردمی باید در این امر توجه داشته باشند. بنابراین اجتماع بزرگ حافظان قرآن استان تهران به منظور اهمیت به گنجینه حفاظ است و برای نخستین بار است که تجمع به این اندازه در سطح استان تهران برگزار میشود.
وی ادامه داد: هدف برگزاری این اجتماع تجلیل و تکریم از مقام حافظان قرآن و ایجاد اشتیاق در اقشار علاقهمند به عرصه حفظ قرآن است.
ایجاد و راه اندازی انجمن نخبگان حفظ قرآن استان تهران
سپس حجت الاسلام کاظمی رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: یکی از اهداف این اجتماع نمایش بصری ظرفیت قابل توجه حفظ قرآن است تا بروز و ظهوری داشته باشند. تقویت حس کنشگری حفاظ همراه با عکس العملی برای تحولات سیاسی اجتماعی خواهد بود. یکی از مسیرها همین اجتماع است که میتواند مسأله حفظ قرآن را برجسته و جریان سازی انجام دهد.
رئیس اداره قرآنی سازمان تبلیغات استان تهران گفت: مسأله بعدی امتداد این همایش است. ما نمیخواهیم ارتباط بین حافظان قرآن در این سطح باقی بماند و تنها در این مسأله باشد بلکه باید فضایی جهت کنش در راستای اتفاقات بروز جامعه باشد. به عنوان مثال کسانی که در مسأله تدبر و وقف ابتدا مشکل دارند و دچار ضعفی هستند با بهره گیری از حافظان قرآن میتوانند به صورت رایگان ضعف خود را جبران کنند.
وی با اشاره به ایجاد و راه اندازی انجمن نخبگان حفظ قرآن استان تهران گفت: مسأله بعدی عضویت در انجمن نخبگان حفظ قرآن استان تهران است. حافظان قرآنی که از هر نوع امتیازی که به صورت قانونی برایشان وجود دارد بهره مند نمیشوند و این امتیازات به آنها پرداخته و کم اهمیت تلقی میشوند. امیدواریم روز جمعه شاهد جمعیت قابل توجهی از حافظان باشیم.
حجت الاسلام کاظمی ادامه داد: در بخشی از مراسم انگیزه بخشی به حافظان مد نظر است که اثر جدی به حافظان دارد و این نقش آفرینی باید مثمر ثمر باشند. حافظان قرآن استان تهران پنج هزار نفر هستند که خیلی از آنان در هیچکدام آزمون تخصصی و عمومی ثبت نشده اند.
وی ادامه داد: در راستای کنش ورزی حفاظ نسبت به تحولات کنش حرکت اعتراضی نسبت به غزه انجام میشود و در ارتباطی با دفتر حماس مهمانانی از غزه در این همایش حضور خواهند داشت.
برگزاری همایش اجتماع حافظان استانها بعد از تهران
در ادامه محمد مهدی بحر العلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم به بیان سخنانی پرداخت و گفت: ما این همایش حافظان را برای همه استانها پیش بینی کردیم و بعد از استان تهران برگزار خواهیم کرد. آمار متقن و قابل استنادی در خصوص تعداد حافظان قرآنی به تفکیک اجزا و حفظ کل نداریم و تنها امر متقن تعداد افراد شرکت کننده در آزمونهای اعطای مدرک تخصصی و عمومی هستند. تاکنون هزار و ۲۰۰ نفر مدارک تخصصی حفظ ده، بیست و حفظ کل قرآن را در استان تهران دریافت کردند و چهارصد نفر در آزمونهای عمومی حضور یافتند.
وی ادامه داد: در این همایش و اجتماع افراد دارای مدرک دعوت شده اند و همچنین حافظانی که در آزمونها حضور پیدا نکردند. به اعتقاد ما باید حرکت اصلی در مؤسسات مردمیو چهرههای قرآنی انجام شود و در بستر مردمی انجام شود. حفظ قرآن باید در خانهها صورت بگیرد و تنها دستگاههای حاکمیتی پشتیبان امر باشند.
بحر العلوم با اشاره به نقش مبنایی سازمان تبلیغات افزود: سازمان تبلیغات موضوع آزمونهای تخصصی و عمومی را بر عهده گرفته است. از حدود دو سال پیش آزمونهای عمومی رونق گرفته و ۱۸ سال است آزمونهای تخصصی توسط سازمان دارالقرآن صورت میگیرد. همچنین در آموزشهای تربیت مدرس و مربی حفظ بیش از دو هزار نفر تربیت شده اند.
مسئول دبیرخانه ملی حفظ سازمان دارالقرآن ادامه داد: به تازگی حفظ موضوعی در سازمان تبلیغات مورد تاکید قرار گرفته و این موضوع از سوی سازمان تبلیغات پیگیری خواهد شد.
این همایش و اجتماع در جبهه فعالان حفظ قرآن است
سپس محمد علی خواجه پیری عضو حقیقی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: این همایش و اجتماع در جبهه فعالان حفظ قرآن است که امیدواریم جمعیت خوبی شرکت کند. برپایی چنین همایشهایی آسیبهایی مختص به خود را نیز دارد چرا که بهر حال کار بزرگی میخواهد رقم بخورد. سازمان تبلیغات اسلامی چندین ماه است که در حال واکنش و رصد چگونگی فرآیند برپایی چنین اجتماعی است.
نفس تشکیل اجتماع، تقویت روحیه حافظان است
سید محسن موسوی بلده سپس اظهار داشت: حضور پیشکسوتان قرآنی گویای ابراز حمایتی از این حرکت است. این اجتماع میتواند پایه ریزی یک حرکت جمعی را صورت دهد. هر حرکت و صاحب عقیدهای با هر هدفی اگر احساس کند که هدفش از سوی دیگران و هم محلهای هایش پذیرفته و دنبال میشود موجب قوت قلب میشود. اما اگر فکر کنیم تنها هستیم روحیه مقاومت را از دست میدهیم. این چنین همایشهایی که برای نخستین بار برپا میشود، ناموس ماست و باید بدانیم که تنها نیستیم. ما این مدل همدلیهایی را که در جهان میافتد میبینیم. حمایت مردم در کشورهای اروپایی از غزه و فلسطین نقش همدلی را دارد و حداقلش این است که حق طلبان یک روز را در راستای همراهی با یک مردم ستمدیده اعلام میدارند.
موسوی بلده افزود: اینکه هر جامعه و قشری دور هم به بهانههایی جمع شوند مقدس است. حفاظ اگر احساس کنند رها شدند نتیجه بخش نیست و اگر جایی یکجا دور هم جمع شوند میتواند اثر بخشی خود را دو صد چندان کنند. نفس تشکیل جامعه در هر قشری، تقویت روحیه است. اگر میخواهیم افراد احساس شخصیت کنند باید برایشان تشکل ترتیب دهیم تا بتوانند کارآمدی بهتری داشته باشند و نوعی رقابت و تربیت شکل بگیرد.
تعداد حافظان قرآن بسیار زیاد شده که میتواند موج قرآنی و تبلیغات جدیدی را ایجاد کند
امیر آقایی استاد قرآن در ادامه به بیان توضیحاتی در این خصوص پرداخت و گفت: ما در جامعه زیاد میشنویم که رهبری مطالبه ده میلیون حافظ قرآن کردند و تا ده میلیون را فاصله زیاد میبینند. در بیست سال گذشته در سطح کشور حفاظ خیلی کمتر بودند ولی در حال حاضر باید فیلترهای زیادی برای انتخاب در سطح استان و شهرستان قرار دهیم تا افراد به سطح بالایی بیایند.
وی ادامه داد: تعداد حفاظ ما بسیار زیاد شدند که میتواند موج قرآنی و تبلیغات جدیدی را ایجاد کند. این همایش برای ما ارزشمند است و میتواند فتح بابی برای فعالیتهای بعدی باشد. ما برای رسیدن به عدد ده میلیونی حافظان قرآن باید کار بزرگی انجام دهیم. یک یا دو دستگاه نمیتواند چنین امری را پیش ببرد. اصل این اتفاق باید در آموزش و پرورش شکل بگیرد. سرمایه گذاری در آموزش و پرورش بسیار مهم است. ما نیز باید نیمه پر لیوان را ببینیم.
الهام ماندگارمهر نیز در ادامه گفت: در خواستی که دارم این است که به همین اجتماع خلاصه نشود و زین پس شاهد چنین اجتماعاتی برای حافظان قرآن باشیم. جمعهایی که به صورت تخصصی فعالیت دارند.
یاد آور میشود، نخستین اجتماع بزرگ حافظان قرآن کریم استان تهران با عنوان «حافظان قرآن محافظان حقیقت» با اجرای رسالت بوذری و با حضور چهرههایی ازجمله حججاسلام محمد حاجابوالقاسم، غلامرضا قاسمیان و سیدمحمدحسین طباطبایی و اساتید قرآنی ازجمله شهریار پرهیزکار و احمد ابوالقاسمی روز جمعه ۱۹ آبان ماه در مصلی امام خمینی (ره) برپا میشود.
نظر شما